Krab Rolls met t ‘Kofschip bierpairing

Krab Rolls met een t ‘kofschip; Barrel-aged Dark Sour Ale

Dit prachtige sour ale is gerijpt op rum vaten uit Barbados, het heeft een funky zoet zurig smaak patroon. Dat past nou perfect bij deze heerlijke frisse Krab-Rolls, het is even een klusje om de poten van de krabben te openen en leeg te halen, pas op, want het is verleidelijk alles op te eten ten tijde van de bereiding en dat zou zonde zijn. Met deze pairing blijven we lokaal, het bier wordt gebrouwen in Badhoevendorp en de voor de rolls gebruiken wij Noordzee krab.

Ingrediënten:

400 gram Noordzee krabben poten met schil 1 eetlepel fijn gesneden selderij
2 eetlepels mayonaise
1 eetlepel citroen sap

zout, naar smaak
Zwarte peper, naar smaak Rode peper vlokken

3 eetlepels boter
4 brioche broodjes of hot dog broodjes 1 eetlepel gesneden bieslookBereiding:

Kook de krabbenpoten 10 minuten in een pan zout water

  1. Als de poten hebben gekookt moeten ze worden afgespoeld onder koud water tot ze koud zijn, maak vervolgens de poten open met een schelpdieren tang en leg het krabbenvlees apart.

  2. Voeg de selderij, mayonaise en het citroen sap toe aan de krab en mix het geheel. Breng op smaak met zout peper en rode chili vlokken.

  3. Neem een koekenpan en smelt hierin de boter, zodra de boter is gesmolten bak je de binnenkant van het brood bruin in de pan.

  4. Verdeel de aangemaakte krab over de broodjes.

  5. Proost en eet smakelijk!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »